T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / GAZİPAŞA - Beyrebucak İlkokulu

SPACE STEAM eTwinning Projesi >>>

 

Öğrencilerimizde STEAM temelli öğretim alışkanlıkları kazandırmaya yönelik "SPACE STEAM" eTwinning projemiz okulumuzda başladı.

 

 

 

 

02-12-2021      

 

 

 

      Okulumuz 3-A Sınıf Öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Elif KOTAN ŞAHİNER'in STEAM temelli öğretim alışkanlıkları kazandırmaya yönelik "SPACE STEAM" eTwinning projemiz başladı.

       Projemizde öğrenciler; steam etkinlikleri ile kalıcı öğrenmenin yollarını öğrenecekler ve araştırma, sorgulama ile süreç analizleri yapacaklar. Dijital uygulamalar ve web 2.0 araçları ile, etkinlikleri daha eğlenceli hale getirip, dijital yeterliliklerini geliştirecekler.

         Projemizin Amacı:

       Öğrencilerimizin temel becerilerinin gelişmesini sağlayacak yöntemler her geçen gün gelişmekte ve değişmektedir. Sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşımlar daha ön plana çıkmaktadır. Projemiz ile öğrencilerimizin yaşadıkları çevreden başlayarak oluşan sorunlara STEAM temelli çözüm önerilerini geliştirmek istiyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz 21. yüzyıl becerilerinin de desteği ile sorunlara karşı farklı bakış açısı geliştirecekler ve uygulamaya yönelik çalışmalara yapacaklardır. Öncelikle yakından uzağa ilkesi ile yaşadığı çevreden başlayarak yeni keşifler yapacaklar, hayatlarını kolaylaştıracak çözüm önerilerini sunacaklar, teknolojinin de yardımı ile karşılaştırma yapabileceklerdir. Sorunun değil çözümün parçası olmayı alışkanlık haline getirecekler.

         Şubat ayında tamamlanacak proje ile öğrencilerimize farklı ülkelerden arkadaşları ile iletişim kurma, fikir alışverişi yapma ve ortak ürünler hazırlama gibi etkinliklerimiz de olacak.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2021 - Güncelleme: 02.12.2021 13:52 - Görüntülenme: 161
  Beğen | 1  kişi beğendi